Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

De achtergrond weghalen

De meest gewaardeerde workshop is die waarbij we iemand uit z’n digitale achtergrond weghalen, waarna we de persoon in kwestie op een nieuwe achtergrond plaatsen, een achtergrond waar hij/zij nog nooit is geweest. U kent ze wel, die compositiefoto’s die zijn opgestuurd vanuit ‘Mooi Balkonië’…

Het schoonmaken van de digitale achtergrond is zo makkelijk nog niet, want de selecteer-gereedschappen zijn niet altijd toereikend. Paint Shop Pro lost het op een compleet andere manier op: u gaat aan het werk met de zogeheten ‘Achtergrondwisser’. Dit is een tool waarmee u een object los kunt maken van de achtergrond.

Wel even opgelet, want het gereedschap dat u ter beschikking wordt gesteld, moet natuurlijk zorgvuldig worden bediend. U plaatst het grootste gedeelte van de getoonde muisaanwijzer op de achtergrond, waarbij u de randen van het object als het ware ‘aanraakt’.

U ziet vervolgens hoe de achtergrond wordt weggegooid en hoe het object keurig netjes intact blijft. Is er voldoende achtergrond weggehaald? Dan is de benodigde selectie vervolgens wel heel eenvoudig gemaakt. Let wel, ‘Achtergrondwisser’ werkt het best als u een redelijk effen achtergrond aanbiedt!

John Vanderaart
| 10-07-2007
Boeken algemeen