Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Extra aandacht voor details

klik op het plaatje voor een vergroting

Gaat u naar de menu-optie ‘Effecten’, ‘Artistieke effecten’ en ‘Vergrootglas’ om een dialoogvenster tevoorschijn te halen waarmee u een bepaald onderdeel van de bitmap extra onder de aandacht van uw kijkers kunt brengen.

Het is dan ook de bedoeling dat u een spannend gedeelte van de bitmap selecteert; dit gebeurt in het linker voorvertoningvenster. Daarbij geeft u op hoe die selectie moet worden uitvergroot en wat het effect is op de rest van de afbeelding; het resultaat wordt zichtbaar in het rechter voorvertoningvenster. Zo kunt u de rest van de afbeelding iets donkerder laten worden, waardoor de selectie nóg beter zichtbaar wordt. En van die selectie geeft u op hoe sterk deze moet worden uitvergroot.

Andere opties (het dialoogvenster ‘Vergrootglas’ heeft diverse tabbladen) zorgen voor het materiaal van de lijst, voor de breedte van de lijst, voor de schaduw van de lijst, enzovoort. Een geweldige functie die u bijvoorbeeld eens moet loslaten op digitale foto’s waarop héél veel personen staan. Dan kunt u ‘die ene’ letterlijk in het zonnetje zetten! Maar natuurlijk ook een geweldige functie om details van gebouwen naar voren te halen!

John Vanderaart
| 10-07-2007
Boeken algemeen