Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Voorvertoning effecten

klik op het plaatje voor een vergroting

Paint Shop Pro heeft honderden (!) voorgeprogrammeerde effecten aan boord, waarmee u uw bitmaps kunt verfraaien. Van tevoren weet u meestal niet wat het resultaat van al die effecten is. Geeft niet, want vanaf nu maakt u gebruik van de menu-optie ‘Effecten’ en ‘Effecten zoeken’ om een dialoogvenster tevoorschijn te halen waarmee u het resultaat van alle effecten afzonderlijk kunt aanschouwen.

Afhankelijk van de grootte van de afbeelding èn het aantal effecten dat u aanklikt, kan het even duren voordat Paint Shop Pro bij u terugkomt met de voorvertoningen, maar dan weet u wel wat u kunt verwachten. Bevalt een bepaald effect? Dan kunt u het dubbelklikken, waarna dát effect meteen wordt toegepast op de originele afbeelding.

We merken op dat u niet alle effecten hoeft te selecteren. U kunt de verschillende categorieën afzonderlijk benaderen, hetgeen het aanmaken van de miniatuurweergaven serieus versnelt. (Merk op: alle effecten die u te zien krijgt worden gemaakt aan de hand van de zogeheten ‘voorinstellingen’. Ook de voorinstellingen die u zèlf heeft gecreëerd worden getoond!)

John Vanderaart
| 10-07-2007
Boeken algemeen