Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Snel bestanden herbenoemen

Paint Shop Pro kan een groot aantal grafische bestanden in één keer omzetten naar een nieuw bestandsformaat. Dit is de bekende batchverwerkingsfunctie die we even eerder aan u hebben getoond. Maar er is meer!

Wat te denken van het - heel netjes - kunnen herbenoemen van een groot aantal bestanden? Als u aan het werk gaat met de digitale fotocamera, dan krijgen alle digitale foto’s zo’n beetje dezelfde naam. Toegegeven, het volgnummer van de digitale foto’s verschilt… Zolang de bestandsnamen verschillend zijn, is er aanvankelijk niets aan de hand.

Het wordt echter wat ongemakkelijker op het moment dat de foto’s op totaal verschillende momenten zijn genomen. Dan namelijk, kunt u aan de bestandsnaam niet 1-2-3 zien welke foto bij welk moment hoort. In dat geval maakt u gebruik van de optie ‘Namen in batch wijzigen’. Gaat u naar ‘Bestand’, ‘Batch’ en ‘Naam wijzigen’.

In het dialoogvenster dat openspringt, kan worden aangegeven welke bestanden van een nieuwe naam moeten worden voorzien. Klikt u op de knop ‘Wijzigen’ om aan te geven hoe die nieuwe naam opgebouwd zal worden. Hierbij uw aandacht voor de optie ‘Reeks’. Deze optie heeft u namelijk nodig om de bestandsnaam door te laten nummeren.

John Vanderaart
| 10-07-2007
lifestyle