Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Pentax introduceert de K100D Super digital SLR

Pentax heeft een nieuwe versie van de K100 D digitale spiegelreflex camera aangekondigd en noemt die de K100D 'Super'. De doelgroep voor de camera zijn de instappers, maar zegt Pentax, hij heeft geavanceerde functies die doorgaans op hoger geprijsde modellen zijn te vinden en is compatibel met alle SDM lenzen.

Het nieuwe model bevat de Shake Reduction (SR) en Dust Removal (DR) systemen. De stofverwijderaar helpt het oppervlak van de ccd zoveel mogelijk stofvrij te houden, via een op nanotechniek gebaseerde coating van de low pass filters. De beweegbare sensor schudt eventueel neerslaande stof af en vangt hem op, op een kleefstrook.

De camera herkent zelf welk objectief met welke brandpuntsafstand in gebruik is en baseert daarop de instellingen voor het Shake Reduction System. Bij oudere objectieven kan die instelling handmatig.

K100D stelt met de functie Auto Sensitivity Control, automatisch de ISO gevoeligheid in, met 3200 als hoogste.

'Super' bouwt voort op de populaire Pentax K100D, die in juli 2006 op de markt kwam, en heeft een 2,5 inch LCD-scherm met 210.000 pixels met een kijkhoek van 140 graden. Ook kent de Super nieuwe opnameprogramma's, waarbij naast de belichtingstijd en lensopening ook filters of ruisonderdrukking zijn ingesteld.

De beelden worden opgenomen op een 6.1 megapixel sensor. De Super heeft verder een 11-punts autofocussysteem met negen kruissensoren. Ook kan de fotograaf zelf een meetveld selecteren zoals het meerveldsmeetsysteem, de centrumbenadrukte meting of spotmeting.

Verder accepteert de K100D SD geheugenkaarten en ook de nieuwe SDHC card. Daarmee kunnen grotere hoeveelheden zware beeldbestanden (raw) opgenomen worden. De Super K100D wordt vanaf augustus geleverd met een 18-55 mm lens voor circa 599,95 dollar (ca. € 440,=). De prijs voor de body is 519,95 dollar (€ 381,=).

Karin Oost
| 05-07-2007
lifestyle