Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Adobe komt al met update van Lightroom

Adobe heeft zijn fotoverwerkingssoftware Lightroom opgewaardeerd naar versie 1.1. Hierin zit een nieuw managementsysteem dat meerdere computers ondersteunt. Handig voor fotografen die op meer dan één computer werken. Zij kunnen daarmee gemakkelijker foto’s en beeldinformatie tussen hun computers uitwisselen.

Ook zijn de ruisreductie en de verscherpingsalgoritmes verbeterd en is Lightroom compatible gemaakt voor Windows Vista. De verbeteringen zijn gebaseerd op feedback van gebruikers, zo meldt Adobe.

Verder herkent versie 1.1 dertien nieuwe raw-formaten van nieuwe cameramodellen als Canon EOS-1D Mark III, Fuji FinePix S5 Pro; Nikon D40x; Olympus E-410 and Olympus SP-550 UZ; Ricoh Caplio GX 100; Sigma SD 14; Phase One H 20, H 25, P 20, P 21, P 25, P 30 en P 45. Lightroom maakt gebruik van de Adobe Photoshop Camera Raw technologie en ondersteunt ook jpeg en tiff-bestanden.

Lightroom is een nieuw beeldverwerkingsprogramma van Adobe voor het importeren, beheren en presenteren van digitale foto’s. Adobe propageert Lightroom als de 'digitale doka' voor digitale fotografen. Het programma is verkrijgbaar in een mac- en een windows-versie.

Bestaande Lightroom gebruikers kunnen de upgrade gratis downloaden

Karin Oost
| 03-07-2007
lifestyle