Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Viviane Sassen wint de Prixderome.nl 2007

Dinsdagmiddag 26 juni ontving Viviane Sassen uit handen van Minister Ronald Plasterk de eerste prijs van €45.000 van de PRIXDEROME.NL 2007 Beeldende kunst. De tweede prijs van €20.000 is toegekend aan de Koreaanse kunstenaar Sung Hwan Kim. Claire Harvey (GB) en Maartje Korstanje (NL) kregen beiden een basisprijs van €10.000.

"Fotografe Viviane Sassen (1972) vertrok begin maart voor vijf weken naar Ghana, om nieuw werk voor de eindronde van de Prix de Rome te maken. Ze werkte daar samen met mensen die ze portretteerde en slaagde er in dicht bij hen te komen en tegelijkertijd distantie te bewaren. Ze speelt met mise-en-scène en slaagt er in een nieuw soort fotografie te creëren, juist op het moment dat fotografie haar grenzen lijkt te bereiken", aldus de jury.

Volgens de jury overstijgt Sassen het onderwerp en legt ook menselijkheid, het probleem van culturele clichés en haar eigen persoonlijke verhaal in haar werk. Foto's die door de jury niet alleen als authentiek, maar ook als meesterwerken bestempeld zijn.

Meer info via www.prixderome.nl.

Redactie
| 27-06-2007
Boeken algemeen