Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Bewuster en beter fotograferen

met een digitale spiegelreflexcamera

Digitale fotografie is leuk en voor iedereen. Maar het is een misvatting te veronderstellen dat een digitale spiegelreflexcamera (DSLR) een toverdoos is, waarvan elke foto een voltreffer is. Fotograferen hiermee in de 'groene' stand is eigenlijk not done. Het levert in 80 procent van de gevallen wel een leuk kiekje op, maar het zal zelden tot een winnaar leiden. Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament om bij elk onderwerp 100 procent controle te kunnen hebben over het eindresultaat.

Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en niet te vergeten inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen.

Het boek is verdeeld in de 4 katernen Fundament, Verdieping, Praktijk en Inspiratie, en maakt u snel bekend met stopjes en trapjes, met RAW en kleurbeheer en met macro en portret.
Ter afsluiting zorgen de portfolio’s van Ruben Smit, Johan van de Watering, Wim van IJzendoorn en Mike van Bemmelen voor de nodige inspiratie.

Op de bijgeleverde cd-rom treft u een bonushoofdstuk en de Engelstalige probeerversies van Photoshop Elements 5 (Windows) en Adobe Lightroom (Macintosh en Windows) aan.

Fotograferen met de digitale spiegelreflexcamera - Pieter Dhaeze
Prijs: € 29,90
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789059402973

Redactie
| 26-06-2007
Boeken algemeen