Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Mamiya introduceert 22 Megapixel Digitale Camera

onder achtduizend euro

Mamiya Digitaal kondigt een nieuw digitaal middenformaatsysteem aan voor nog geen tienduizend dollar, ofwel nog geen achtduizend euro. Mamiya gelooft dat deze prijsstelling een nieuw tijdperk markeert in de digitale high-end markt.

Mamiya 645ZD

Jeff Karp, porductmarketingmanager bij Mamiya: "Door dit systeem onder de tienduizend dollar aan te beiden, verwachten we dat een grote groep fotografen, die wachten op de juiste prijs-kwaliteitsverhouding, eindelijk de overstap naar een middenformaat camera zal maken."

Het Mamiya 645ZD Digital bestaat uit de Mamiya 645AFD II middenformaat camera (autofocus) met 80 mmf/2.8 AF lens en de onlangs gelanceerde Mamiya ZD 22 Megapixel Digital Back. De camera ondersteunt alle lenzen van de Mamiya 645 AF.

De digitale back is ook compatibel met de mamiya RZPro-IID. Het communicatieprotocol MSCE (Mamiya Serial Communication for External) is geoptimaliseerd voor tweewegcommunicatie tussen de 645AFDII en de ZS Digital Back. "Het gebruiksgemak is net zo eenvoudig als een digitale camera uit een stuk", zegt Karp.

Alle ZD achterwanden worden geleverd met Adobe® Photoshop® LightroomTM software. Overigens introduceerde Mamiya ook twee nieuwe objectieven, de Mamiya Sekor AF 75-150mm f/4.5 D en de fullframe 28mm f/4.5 D Aspherical.

Karin Oost
| 07-06-2007
lifestyle