Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

CF-kaart met wifi-verbinding

Het startend Amerikaans bedrijfje, heeft een geheugenkaartje ontwikkeld waarmee foto's makkelijker kunnen worden geupload via draadloze communicatie. De vinding van Eye-Fi bestaat uit een standaard Secure Digital-geheugenkaartje dat is uitgebreid met een wifi-chip.

Deze vinding is met name handig om camera's, die nog niet zijn uitgerust met een wifi-verbinding, geschikt te maken voor draadloze beeldoverdracht. Volgens Eye-Fi ligt er een markt van miljoenen camera's voor ze open.

Eye-Fi maakte half juni bekend dat het bedrijf 5,5 miljoen dollar durfkapitaal heeft verworven van investeerders Opus capital en Shasta ventures, voor productontwikkeling en marketing.

"Digitale camera's maken het makkelijk foto's te maken, maar het is niet direct eenvoudig de foto's te versturen om ze meteen te printen of te bewaren", zegt Robert Coneybeer, managing director for Shasta Venture en nu lid van de raad van het bestuur van Eye-Fi. "Dit probleem doet zich zowel in de consumenten- als de professionele markt voor. We zien een grote kans voor Eye-Fi, want iedereen met een Wifi-netwerk en een digitale camera is een potentiële klant."

Verandering

Volgens een marktanalist van IDC in Wall Street Journal, is het concept vruchtbaar. Zo meldt Automatiseringgids. De vinding kan ervoor zorgen dat cameragebruikers hun foto's echt op andere apparaten overzetten. Dat is makkelijker volgens hem dan met kabeltjes of geheugenkaartlezers.

De kaartjes komen mogelijk vanaf de herfst op de markt en zullen rond de honderd dollar kosten. Eye-Fi is in 2005 opgericht en heeft nu een bètaversie van de kaart klaar. Bij het kaartje moet de gebruiker ook software installeren op zijn computer. Eye-Fi telt tien medewerkers. Directeur Yuval Koren werkte eerder voor netwerkbedrijf Cisco.

Meer informatie.

Karin Oost
| 15-06-2007
lifestyle