Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Raw Ongekookt - voor de betere fotograaf

Tot voor kort was het voor een fotograaf ondenkbaar dat hij zijn kostbare negatieven af zou staan aan een ander. De opkomst van de digitale fotografie heeft hierin echter verandering gebracht. Ontelbare fotografen geven nu hun net gemaakte beelden over aan het programma voor beeldconversie dat in hun camera ingebouwd zit.

Raw ongekookt toont u hoe u de creatieve controle over uw foto's in handen houdt door rechtstreeks te werken met het raw-bestandsformaat, het digitale equivalent van het filmnegatief.

Het behandelt de meest populaire en innovatieve raw-converteerprogramma’s (waaronder Camera Raw, RawShooter, Lightroom en Aperture) en toont u hoe u met elk van hen het beste resultaat bereikt. Deze praktische en prachtig geïllustreerde gids legt u niet alleen de voordelen van het werken met raw-bestanden uit maar ook hoe u raw-converteerprogramma’s moet gebruiken voor het creëren van het beste digitale beeld van elke opname. Heldere uitleg wordt afgewisseld met voorbeelden.

Uit de inhoud

• Technieken om uw digitale camera te kalibreren om met raw te werken
• De beste resultaten behalen met de verschillende raw-converteerprogramma's
• Kleurenfoto’s converteren naar zwart-wit: tips en advies
• Basiskleurenmanagement en batch processing
• Apple’s Aperture en Adobe’s Lightroom

De auteurs

Uwe Steinmueller is sinds 1973 fotograaf en stelt zijn werk sinds 1978 wereldwijd tentoon. In 1999 lanceerde hij het webmagazine Digital Outback Photo, dat vier miljoen bezoekers per jaar haalt, en zich momenteel focust op digitale workflow, raw-bestandsverwerking en het afdrukproces.
Jürgen Gulbins heeft boeken vertaald en geschreven over onder andere CAD, Unix, DTP, typografie, het internet, document management, Linux en verschillende aspecten van digitale fotografie.

Raw ongekookt - voor de beter fotograaf - Steinmueller / Gulbins
Pagina's: 240
Prijs: € 29,95
Uitgever: Easy Computing
ISBN: 9789045641201

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 21-06-2007
Boeken algemeen