Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Opening Dream Amsterdam Exhibition

foto: Spencer Tunick
Netherlands, Q-Park (Dream Amsterdam Foundation) 2007, C-print mounted between plexi, Courtesy of I-20 Gallery, New York

Zaterdag 23 juni om 17.00 uur onthullen beeldend kunstenaar Spencer Tunick en Jamain Brigitha, directeur en curator Dream Amsterdam Foundation, op de Leliegracht in Amsterdam het kunstwerk dat Tunick er zondagochtend 3 juni creëerde met vrouwelijke naakten. Met de onthulling wordt de buitententoonstelling van Tunick geopend.

Behalve het kunstwerk op de Leliegracht, waarvoor een speciale brugconstructie werd gebouwd, wordt ook het werk tentoongesteld dat Spencer Tunick met tweeduizend deelnemers maakte in de Europarking van Q-Park aan de Marnixstraat 250. Dit beeld staat in het water van de Singelgracht en is te zien vanaf de Nassaukade. Het is een wereldprimeur dat de kunstwerken van Tunick worden tentoongesteld op deze schaal en op dezelfde locaties waar ze gecreëerd zijn. Tunick maakte de beelden in opdracht van Dream Amsterdam Foundation voor het nieuwe kunstevenement DREAM AMSTERDAM.

DREAM AMSTERDAM wordt georganiseerd door Dream Amsterdam Foundation. De manifestatie is een initiatief en concept van directeur en curator Jamain Brigitha. DREAM AMSTERDAM geeft elk jaar een spraakmakende internationale kunstenaar de kans om Amsterdam te gebruiken als inspiratiebron, studio, materiaal, decor en tentoonstellingsruimte. De projecten worden gerealiseerd in de openbare ruimte.

Door de frisse blik van de kunstenaar krijgt de stad een andere betekenis. Het resultaat is kunst die ontstaat door de interactie van de kunstenaar met de stad, de geselecteerde locaties en het publiek. Kunst waarbij het publiek zelf deelnemer is.

Het DREAM AMSTERDAM 2007 project met Spencer Tunick wordt gepresenteerd tijdens het 60-jarig jubileum van het Holland Festival. Voor de editie in 2008 is opnieuw een internationaal gerenommeerde kunstenaar uitgenodigd om zijn droom van Amsterdam te realiseren. De research en voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. De bekendmaking van de volgende DREAM AMSTERDAM ARTIST is begin 2008.

Audio info

Bezoekers van de buitententoonstelling kunnen ter plekke via de mobiele telefoon gesproken informatie krijgen over de kunstwerken van DREAM AMSTERDAM 2007 - Spencer Tunick. De informatie is op te vragen door DREAM1 of DREAM2 te SMS-en naar 7585. Bezoekers worden dan direct teruggebeld en kunnen de informatie beluisteren. Deze gratis service wordt aangeboden dankzij PLUK van mediapartner KPN.

Redactie
| 15-06-2007
Boeken algemeen