Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Nikon wint tijdens TIPA 2007 Awards

De Nikon D40x, COOLPIX P5000 en AF-S DX VR Zoom lens zijn uitgeroepen tot beste in hun klasse door TIPA (Technical Image Press Association).

"Nikon Europe is zeer vereerd dat het deze awards van de TIPA in ontvangst mag nemen," zegt Martina Beckman, Communication & Marketing Manager van Nikon Europe. "Erkenning voor de kwaliteit en perfectie van de Nikon producten is erg belangrijk, vooral als deze erkenning afkomstig is van experts van Europa’s meest toonaangevende fotobladen."

Nikon D40x

Beste digitale reflexcamera voor de beginnende fotograaf in Europa 2007. De Nikon D40x digitale reflexcamera met 10 megapixels is één van de kleinste en toch snelste digitale reflexcamera’s die op dit moment op de markt is. De camera heeft een snelle starttijd en kan tot drie beelden per seconde opnemen. Verder is hij voorzien van ingebouwde autofocus, 3D Colour Matrix Metering en automatische witbalans.

"Met een resolutie van 10 megapixels en een gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 3200 is de Nikon D40x een uitstekende digitale reflexcamera voor iedere beginnende digitale fotograaf. De beeldkwaliteit is superieur en de camera heeft een zeer snelle sluitertijd," aldus de experts van TIPA. "De D40x is licht, compact en voorzien van een 2,5-inch LCD-monitor van hoge kwaliteit voor camera set-up en waarmee u meteen de resultaten kunt zien."

COOLPIX P5000

Beste compacte digitale camera in Europa 2007. De Nikon COOLPIX P5000 is stijlvol en compact met zijn afmetingen van 88 mm x 51 mm x 22 mm en slechts 200 gram. Toch heeft deze makkelijk te gebruiken camera een resolutie van maar liefst 10 megapixels en is hij standaard voorzien van een optisch gestabiliseerde f/2,7-5,3, 36mm-126mm 3,5x zoomobjectief. De camera is uitgerust met 16 onderwerpstanden, zeven filmstanden, een anti-shake stand en een stand voor hoge gevoeligheid.

"De Nikon P5000 verpakt de creatieve mogelijkheden van een digitale reflexcamera in de behuizing van een compactcamera," aldus TIPA. "De camera is ontworpen met een goede grip voor stabiele foto’s en heeft zowel een optische zoeker als een grote 2,5-inch LCD-monitor waarmee een precieze compositiebepaling mogelijk is en waarmee u de resultaten meteen kunt zien."

AF-S DX VR Zoom lens

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED objectief: Beste objectief voor de beginnende fotograaf in Europa 2007 Deze 55-200 mm objectief is een betaalbare 3,6x DX zoomobjectief van hoge kwaliteit, die speciaal ontworpen is voor de toonaangevende Nikon D80 en D40/ D40x camera’s. De AF-S DX VR heeft een zoombereik dat gelijk is aan een 35 mm formaat, 82,5-300 mm zoomlens en is verder uitgerust met Nikon’s bekroonde vibratie-reductiesysteem en Silent Wave Motor voor een snelle, stille en nauwkeurige autofocus.

"Door deze nieuwe 3,6x telefotozoomobjectief van Nikon is het vibratie-reductiesysteem voor iedereen beschikbaar," aldus TIPA. "Deze optie verkleint de kans op onscherpe opnames door het trillen van de camera. Dit gebeurt vooral als er met de hand opnames worden gemaakt met tele-objectieven."

Meer informatie vindt u op www.nikon.nl

Redactie
| 01-05-2007
lifestyle