Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Planet Ocean

foto: Dos Winkel

Op 8 juni wordt de fototentoonstelling Planet Ocean op de boulevard van Scheveningen geopend door Frits Huffnagel (wethouder Citymarketing Den Haag) en Dos Winkel. De badplaats heeft hiermee de wereldprimeur van de spectaculaire expositie, die hierna meerdere wereldsteden aan zal doen. De unieke tentoonstelling is van 8 juni tot en met 18 september 2007 te bewonderen op de boulevard van Scheveningen en bestaat uit honderd originele detailfoto's van het leven in onze oceanen.

De foto's zijn geplaatst op meer dan 50 levensgrote panelen, die 's nachts verlicht zijn. Alle beelden zijn gemaakt door de wereldberoemde natuurfotograaf Dos Winkel.

Het doel van de tentoonstelling is ons kennis te laten maken met de onderwaterwereld en de impact die de oceanen hebben op ons leven. Naast de 100 afbeeldingen staat er ook een informatiepaviljoen in het midden van de boulevard.

In het verlengde van en parallel aan de buitententoonstelling Planet Ocean, en in het kader van het verschijnen van zijn nieuwe boek Faces of the Deep (Het Gezicht van de Zee) exposeert de fotograaf in het Museon nog een dertigtal indrukwekkende close-up portretten van vissen en andere zeedieren. Deze tonen de verrassende variatie in vormen en kleuren van een wereld die maar weinigen kennen. Alle foto's die hier te zien zijn werden op een afstand van tussen de 10 en 30 cm gemaakt met een 105 mm macrolens. Hierdoor zijn details zichtbaar die anders nooit zichtbaar zouden zijn.

Dos Winkel heeft jarenlang een duikschool gehad op Bonaire en heeft overal ter wereld gedoken en onderwaterfoto’s gemaakt. Hij onderneemt samen met zijn vrouw Bertie Winkel expedities naar verafgelegen gebieden en brengt daarvan verslag uit met hun foto’s.

Planet Ocean wordt gepresenteerd door the Association A.N.U.A. en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Wereld Natuur Fonds.

Dos en Bertie Winkel

Bekijk foto's van Dos Winkel op deze website.

Redactie
| 01-06-2007
Boeken algemeen