Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Faces of the Deep

De zee en haar geheimen

Faces of the Deep bevat honderd close-up portretten van vissen en andere zeedieren van de Nederlandse onderwaterfotograaf Dos Winkel. Het boek bevat een hoofdstuk over het koraalrif van Kalli De Meijer, mariene bioloog en een hoofdstuk geschreven door Carel Drijver van het Wereld Natuur Fonds, die waarschuwt voor de desastreuze gevolgen van het bedrijven van de huidige manieren van visserij voor het leven in de zee.

Naast de foto’s wordt de naam gegeven van het dier in het Latijn en Engels en geeft Dos Winkel een korte toelichting bij de foto. Achterin het boek kan men alle tekst ook in het Nederlands en Duits lezen.

Dos Winkel heeft jarenlang een duikschool gehad op Bonaire en heeft overal ter wereld gedoken en onderwaterfoto’s gemaakt. Hij onderneemt samen met zijn vrouw Bertie Winkel expedities naar verafgelegen gebieden en brengt daarvan verslag uit met hun foto’s. Onlangs verscheen van Bertie Winkel het boek Verre Schoonheid met portretten van inheemse mannen en vrouwen en hun versieringen. Van Dos Winkel verscheen eerder het boek Wonderen van de Zee. Ze publiceren regelmatig in vele tijdschriften, waaronder Grasduinen, National Geographic, Onderwatersport en Duiken.

Dos registreerde niet alleen tijdens duiken in de wateren van het Caribisch gebied, maar ook bij honderden duiken in de Indische Oceaan en de Pacific, rondom de Galapagos Eilanden en… in het Titicaca-meer. "Dat laatste gebeurde in Peru, waar Bertie veel portretten maakte van de nazaten van de Inca's Indianen. Geen mens duikt in het Titicaca-meer - de temperatuur is er vier graden. Maar ik ging er op zoek naar een voorhistorische kikker. En ik heb hem gevonden ook. Het dier heeft zich in de loop der tijd zodanig ontwikkeld, dat het niet meer nodig is boven water te komen om te ademen."

Faces of the Deep - Dos Winkel
Pagina’s: 230
Prijs: € 39,95
Uitgever: N&Amp;Smg Inc
ISBN: 9789085410249

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 29-05-2007
Boeken algemeen