Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Loep voor ontdekken stof op sensor

Het bedrijf VisibleDust presenteert de Sensor Loupe

Stof is een van de gruwelen van de fotograaf. Stof op een sensor van een digitale camera is nog erger dan op een film in een analoge camera. Dat tast hooguit een beeldnegatief aan. Stof op een digitale sensor blijft aanwezig en is dus zichtbaar in alle gemaakte opnamen.

Een sensor schoonmaken is daarbij een lastig karwei. Die zit diep verborgen in de camerabehuizing en is moeilijk goed te belichten. Direct licht maakt stof onzichtbaar wanneer de sensor tegen het licht wordt gehouden.

Snel stof ontdekken op je camerasensor met de gepatenteerde Sensor Loupe

Visible Dust meent met de Sensor Loupe een oplossing te hebben gevonden. De loep is speciaal ontwikkeld voor het onderzoeken van een digitale spiegelreflexcamerasensor. Hij heeft een gepatenteerd BriteVue XL lichtsysteem bestaande uit zes heldere LED-lampen en een hoge resolutielens.

Hiermee kan de fotograaf makkelijk de sensor onderzoeken op oneffenheden in een driedimensionale hoek. Hij kan vrij snel constateren of de sensor vies is, wat de oorzaak is en onder de loep de sensor schoonmaken. De loep heeft een vergrotingsfactor van 5x via optische lenzen (K9) en een speciale coating om chromatische aberraties te voorkomen.

De loep kan ook worden gebruikt voor het onderzoeken van filmnegatieven, de camerabehuizing en andere onderzoekswaardige objecten. De loep wordt geleverd met een draagtas, een halsband en een microfiber-doekje voor het schoonmaken van de lens. De retailprijs is 57,14 euro.

Producten van VisibleDust zijn verkrijgbaar bij de betere fotospeciaalzaken.

Karin Oost
| 20-05-2007
lifestyle