Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Bob Richardson

De wereld in zwart-wit

In de internationale modewereld van de zestiger en zeventiger jaren was Bob Richardson (1928-2005) een van de meest gewaardeerde fotografen. Zijn foto's waren naast die van zijn tijdgenoten Richard Avedon, Helmut Newton en David Bailey van een revolutionair kaliber. Hij inspireerde fotografen als Peter Lindbergh, Bruce Webber en Steven Meisel met zijn onderbelichte en opmerkelijk gekropte foto's.

Met meer dan 200 zwart-wit foto's is Bob Richardson een ode aan deze genie en de allereerste openbaring van een fotokunst die onmiskenbaar zijn stempel heeft gedrukt op 's werelds belangrijkste modemagazines. Verleidelijke en geraffineerde plaatjes gepubliceerd in bladen als French Vogue en Harper's Bazaar laten de levensdrama's van de consumerende jeugd van die tijd zien, de harde kant van een generatie van rebellen waar drugs en alcohol, elegantie, sex en schoonheid perfect samengingen. Een levenstijl die Richardson zelf niet vreemd was.

Gepubliceerd in French Vogue in 1967, model Donna Mitchell met naakte geliefde

Hoewel veel van zijn werk vernietigd en verdwenen was, is het Terry Richardson - inmiddels ook wereldberoemd als modefotograaf - gelukt om twee jaar na de dood van zijn vader zoals beloofd een groot deel van het originele fotowerk te bundelen in deze uitgave. Delen van Bob's geplande monografie zijn hierin opgenomen. Bovendien zijn een aantal beelden gereproduceerd en in hun oorspronkelijke, ouderwetse grafische lay-out weergegeven, zoals ze teruggevonden zijn in de oude archieven van modebladen.
Het boek toont ons 'de wereld in zwart-wit,' want dat was Richardsons realiteit, naar zeggen van zoon Terry.

Bob Richardson groeide op in Long Island, New York. Een opleiding tot graficus rondde hij niet af. Geplaagd door schizofrenie en door overmatig gebruik van drugs en alcohol kende zijn leven vele hoogte- en dieptepunten en eindigde hij in de jaren '80 als dakloze in de straten van Los Angelos. In de negentiger jaren maakte hij een come-back met opdrachten voor bladen als Italian Vogue.

Bob Richardson - Terry Richardson
Pagina’s: 240
Prijs: € 47,99
Uitgever: Damiani
ISBN: 9788889431931

BESTEL DIT BOEK:

Gertrude Boers
| 21-05-2007
lifestyle