Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Hasselblad kiest voor een digitale spiegelreflexcamera

Hasselblad heeft duidelijk koers gezet op de ontwikkeling van geïntegreerde middenformaat digitale spiegelreflexcamera’s. Dat is beter dan doorgaan met het bouwen van separate camera’s en digitale achterwanden, zeggen ze.

Dat blijkt uit een strategisch artikel The Evolution of the Hasselblad H System Digital Strategy die het bedrijf plaatste op de eigen site.

Hasselblad wil hiermee de verwarring over de koers van het bedrijf ophelderen, die is ontstaan na de lancering van de H3D-cameraserie.

Volgens het document kan Hasselblad haar doel "om de hoogste beeldkwaliteit te verkrijgen alleen maar halen door het fabriceren van volledige geïntegreerde DSLR-camera’s, in plaats van doorgaan met het bouwen van separate camera’s en digitale achterwandoplossingen."

De cameramodellen H3D-22 en H3D-39 die Hasselblad in september 2006 presenteerde op de Photokina zijn de eerste tastbare uitingen van het nieuwe beleid. De H3D-39 is volgens de fabrikant het eerste 48mm fullframe DSLR camera systeem. De Technical Image Press Association (TIPA) heeft het H3 systeem in april verkozen tot 'Beste Medium Format Digital System in Europe 2007'.
In januari dit jaar bracht Hasselblad een 31-megapixel versie van de H3D-39 op de markt voor de mobiele professional. Hij maakt gebruik van een 44x33 mm sensor en is daarmee net niet een fullframe camera zoals de grotere broer (48x36mm).

Het H3D-systeem is volgens CEO Christian Poulsen een logische evolutie van de H1D en H2D systemen. Voor deze serie heeft Hasselblad ook een nieuwe 28 mm lens ontworpen. "Wat Victor Hasselblad heeft gepresteerd met het klassieke V camerasysteem, doet HRD in het digitale tijdperk", aldus Poulsen. Viktor Hasselblad maakte in 1948 zijn eerste analoge camera, de 1600 F.

Bron: Hasselblad

Karin Oost
| 05-05-2007
lifestyle