Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Digitale fotografie - Canon EOS 350D

Beter fotograferen met een Canon EOS 350D

In dit boek over Canon EOS 350D draait alles om de praktische en creatieve toepassingen van de nieuwe spiegelreflexcamera. U verneemt niet alleen de voor de vele instellingsmogelijkheden noodzakelijke technische know-how maar maakt ook kennis met de uitrusting die een spiegelreflexfotograaf nodig heeft voor het maken van schitterende foto’s. Goede kennis van cameratechnieken, RAW-convertering, enzovoort… leveren het fundament voor creatieve en sprekende digitale foto's.

Dit boek richt zich tot hen die een Canon EOS 350D hebben en de meerwaarde van deze camera willen kennen.

De focus ligt op de parameters die voor een opname vastgelegd moeten worden, zoals optimale lichtverhouding en de keuze voor het juiste perspectief. Deze factoren zijn bij de kwaliteit van een opname doorslaggevend.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Fijnstellen: de perfecte camera set-up
• Hoe met de camera-software de geschoten beelden bewerken?
• De juiste witbalans instellen
• RAW-conversie: Adobe Camera RAW 3.3 en RAW-Shooter Essentials 2006
• Beeldmateriaal bekijken, professioneel bewerken en categoriseren
• Calibrering: het fijnstellen van lichtkanalen
• Tips voor de juiste beeldopmaak en motief
• Bewegende objecten fotograferen
• Corrigeren van de belichting
• Handige checklists voor alle opnamemodi

Lezersreactie

"In 1975 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, een Praktika LTL. Een toestel dat ik tot twee jaar geleden tot volle tevredenheid heb gebruikt. Dankzij dit apparaat heb ik heel wat fotoboeken en diadozen gevuld. De afgelopen jaren heb ik een grote verscheidenheid aan digitale camera’s voorbij zien komen. Ik was echter niet onder de indruk van de kwaliteit en bleef mijn analoge toestel trouw. Toen de Canon EOS 350D op de markt kwam ging ik overstag en daar heb ik geen spijt van gekregen. De bijbehorende handleiding heb ik op donkere winterse dagen naast de open haard geleidelijk doorgeworsteld. De functies en bediening van de camera staan hier uiteraard goed in beschreven. Een prima en tevens handzame handleiding, waar ik nog al eens op teruggevallen ben. Toch miste ik een meer op de praktijk gericht document. Digitale fotografie - Canon EOS 350D van Christian Haasz heeft dit volledig kunnen goedmaken.

Begrijpelijk geschreven en logisch geordend wordt er een heel scala van mogelijkheden in besproken. Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse fotopraktijk weet ik nu hoe ik foto's met een maximale beeldkwaliteit kan maken.
Het boek is ideaal voor wie dier-, landschap- en portretfotografie beoefent, maar ook voor wie foto's wil maken tijdens bijzondere gebeurtenissen zoals een geboorte of een live-concert.
Kortom, een boek wat iedere bezitter van de Canon EOS 350D in huis zou moet hebben!"

Piet Boers, 9 mei 2007

De auteur

Christian Haasz (1967) heeft jarenlang gewerkt voor een computermagazine en heeft al verschillende boeken over Photoshop en digitale fotografie geschreven. In verschillende magazines zijn artikelen van zijn hand verschenen en foto’s van hem gepubliceerd.

Digitale fotografie - Canon EOS 350D - Christian Haasz
Pagina's: 320
Prijs: € 39,95
Uitgever: Easy Computing
ISBN: 9789045640877

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 25-01-2007
lifestyle