Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Getty Images neemt WireImage over

Getty Images, Inc, 's werelds grootste aanbieder van beeldmateriaal, heeft vandaag de succesvolle overname van WireImage bekendgemaakt. Bij de overeenkomst, die was aangekondigd op 22 februari 2007, zijn ook het moederbedrijf MediaVast, Inc. en de andere dochterondernemingen FilmMagic en Contour Photos betrokken.

"Het fotograferen van beroemdheden, entertainment en sportevenementen is een snel groeiend en belangrijk onderdeel van de beeldindustrie. Deze overname stelt ons in staat om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar vrijwel direct beschikbare foto's," aldus Jonathan Klein, mede-oprichter en president-directeur bij Getty Images. "De uitbreiding van onze entertainmentdivisie was één van onze strategische doelstellingen. Dit resulteerde in een omzetgroei van ca. 60 procent in elk van de drie laatste kwartalen van 2006. Dankzij deze overname is verdere groei mogelijk. De echte winnaars zijn onze klanten, die nu naar verwachting kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen bij onze producten en dienstverlening zoals podcasts, redactionele video's, multimedia, exclusieve foto's en beeldmateriaal voor mobiele telefoons."

Getty Images is van plan om de drie dochterondernemingen van MediaVast en hun websites te handhaven. Dankzij de gebundelde kracht van Getty Images en WireImage kan Getty Images verder nieuw materiaal ontwikkelen voor zowel de collectie beroemdheden als de entertainmentcollectie en deze foto's beschikbaar maken voor wereldwijde online distributie. De overname is ingegeven door het feit dat de fotoindustrie rond beroemdheden zich zeer snel ontwikkelt. In een recent artikel in Variety, de dagelijkse krant voor de entertainmentindustrie, werd gesteld dat deze categorie in toenemende mate wordt beïnvloed door websites die hun artikelen in razend tempo op het internet zetten en daarvoor onmiddellijk foto's nodig hebben.

Redactie
| 03-05-2007
lifestyle