Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Zigview S2 bekroond met de DIMA

Eenvoudig te monteren op de meeste DLSR camera's

Onlangs bekroond met de DIMA Innovative Digital Product Award: de Zigview S2 realtime digitale variabele hoekzoeker van Argraph. Een afneembaar 2,5 inch LCD scherm om te plaatsen op de zoeker van je DSLR camera of juist op afstand van de camera. De zo verkregen video-output van het zoekerbeeld biedt behalve meer bewegingsruimte tijdens de opname nog een aantal andere creatieve mogelijkheden.

Bewegingssensor

De 2,5 inch LCD zoeker beschikt ook over een ingebouwde bewegingssensor die een opname maakt zodra deze beweging detecteert. Dit gebeurt op basis van verschuivingen in lichtniveaus in negen zones van het sensorbeeld. De gevoeligheid van iedere zone is variabel instelbaar, waardoor het mogelijk is om beweging in sommige zones in het zoekerbeeld ongemoeid te laten terwijl andere juist voor een opnameresponse zorgen. Een natuurfotograaf bijvoorbeeld kan hiermee zijn voordeel doen door, in plaats van te gaan zitten wachten op de activiteit van bijvoorbeeld een vogel, de Zigview af te laten vuren wanneer zich iets afspeelt in een relevant gebied van het opnamegebied.

Intervalmeter

Een andere opvallende feature is de uitgebreide intervalfunctie die je in staat stelt om maximaal 999999 opnames te maken over een periode van 999 dagen met een interval van een halve seconde tot 99 dagen. Dit kan worden gecombineerd met lange sluitertijden (Bulb).

Bewegingsvrijheid

Maar het belangrijkste voordeel is uiteraard de extra bewegingsvrijheid die je als fotograaf krijgt na het monteren van dit in bijna alle posities draaibare LCD scherm op je zoeker. Portretfotografen kunnen blijven communiceren met de geportretteerde zonder het hoofd achter de camera te moeten plaatsen om de beeldcompositie te bekijken. Bij moeilijke camera posities zoals extreem hoge of lage camerastandpunten kan dit hulpstuk ook een uitkomst zijn. Het LCD schermpje is ook nog remote te gebruiken wat de bewegingsvrijheid nog meer vergroot, de Sigview dient dan tevens als draadontspanner. In specifieke opnamesituaties maakt dit hulpstuk de omstandigheden voor de fotograaf net iets gemakkelijker en met die leuke extra features is het wel een heel leuk speledingetje, waardoor best begrijpelijk is dat deze een DIMA verdient. De ZigView S2 is reeds verkrijgbaar in Nederland, de prijs ligt iets boven de 400 euro.

Argraph Corporation

Alex de Smit
| 29-03-2007
lifestyle