Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

God huilt in Srebrenica

Getuigenissen van het drama van de doden en van de overlevenden

Jehanne van Woerkom fotografeerde de begrafenissen van de slachtoffers van de val van de Bosnische enclave Srebrenica op 11 juli 1995. De foto’s heeft zij vervolgens verwerkt in een groot aantal kleurrijke en indringende getuigenissen.

Bron: NIOD

Met dit beeldverslag wil Jehanne van Woerkom getuigenis afleggen van het drama van de doden en van de overlevenden. "Erbij zijn als op het grafveld van Potocari tegenover de voormalige Dutchbat-basis de tienduizenden nabestaanden hun doden begraven, hun vader, hun man, hun zoon. Het verdriet is peilloos, stil radeloos en in zichzelf gekeerd. Met schaamte richt ik mijn lens op het drama waarvan ik deelgenoot ben gemaakt. Maar ik kan niet anders: beelden zeggen soms zoveel meer dan woorden. Het moet gezien worden … Het verhaal van de Srebrenica-genocide en de nasleep daarvan: hun verhaal, mijn verhaal, het verhaal van ons allen".

God huilt is een document dat samengesteld is uit boosheid en schaamte. Boosheid om wat de Nederlandse overheden en de Internationale Gemeenschap al 10 jaar lang stil proberen te houden. Schaamte omdat Dutchbat ook in haar naam aanwezig was in Srebenica. In naam van Nederland.

God Huilt. Document Srebrenica. - Jehanne van Woerkom
Pagina's: 112
Prijs: € 20,00 excl. verzendkosten
Het boek is te bestellen via jwoerkom@xs4all.nl

Redactie
| 26-01-2007
Boeken algemeen