Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Maarten van Schaik bekroont met fotoprijs

foto: Maarten van Schaik
Zonder titel

Maarten van Schaik is bekroond met de eerste prijs in het kader van de NAi/ Ballast Nedam Fotografieopdracht GebouwGezichten. Dieuwertje Komen en Niels Stomps volgden en ontvingen respectievelijk de tweede en derde prijs. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, reikte de prijzen van vijf-, drie- en tweeduizend euro uit aan deze drie jonge, veelbelovende fotografen vanmiddag uit in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.

De fotografieopdracht waarbij twaalf geselecteerde fotografen werden gevraagd hun visie te geven op hoe de mens verbonden is met zijn gebouwde omgeving, is een initiatief van het NAi en Ballast Nedam.

De jury was het unaniem eens over de kwaliteit van het werk van Maarten van Schaik. Zijn serie is sterk, coherent en herkenbaar door de duidelijke signatuur. Hij toont het vermogen om het grotere geheel van de architectuur te begrijpen vanuit de kleine delen. Zijn beelden zijn gelaagd, poëtisch en laten de gebouwde omgeving zien vanuit een menselijk standpunt. Van Schaik bouwt in zijn foto's als het ware zijn eigen gebouw door middel van licht. Licht vormt zowel de basis voor de fotografie, maar is ook veel belangrijker voor het zien, begrijpen en interpreteren van architectuur.

Redactie
| 23-03-2007
Boeken algemeen