Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

RAW

Voor iedereen die serieus met digitale fotografie aan de slag wil gaan

Steeds meer digitale camera’s bieden de mogelijkheid om foto’s in het zogenaamde RAW-formaat op te slaan en daar is een goede reden voor. Het RAW-formaat bevat de 'ruwe' beeldinformatie van de sensor, zonder dat daarop enige bewerking is toegepast, zoals bij JPEG wel het geval is. Daardoor kunt u als fotograaf achteraf op de computer zelf de belichting, de witbalans, de scherpte, de helderheid, het contrast en de kleurverzadiging naar eigen wens aanpassen.

Het RAW-formaat is daarmee een 'digitaal negatief' en iedereen die serieus met digitale fotografie aan de slag gaat, doet er goed aan zich in de unieke mogelijkheden van het RAW-formaat te verdiepen.

Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat helemaal gewijd is aan het formaat RAW. Aan de hand van vooral Adobe Camera RAW, de software die met Adobe Photoshop en Photoshop Elements wordt meegeleverd, gaat auteur en fotograaf Johan W. Elzenga in op de vele unieke mogelijkheden van RAW. Ook andere zogenaamde RAW-converters komen aan bod, zoals Adobe Lightroom, Apple Aperture, PhaseOne CaptureOne en RawShooter Essentials.

De basisprincipes zijn voor ieder programma hetzelfde, dus ook als u liever andere RAW-software gebruikt, zult u veel nuttige informatie uit dit boek kunnen halen. Aan de hand van stapsgewijze instructies en prachtige voorbeelden wordt duidelijk uitgelegd wat u kunt doen om het maximale uit uw foto’s te halen. Dit boek is daarom onmisbaar voor iedere serieuze digitale fotograaf.

RAW - Johan W. Elzenga
Pagina's: 160
Adviesprijs: € 19,95
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
ISBN: 9789043017152

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 24-01-2007
lifestyle