Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Firmware update 1.04 voor Finepix S5Pro

FUJIFILM heeft zojuist een firmware beschikbaar gesteld voor de FinePix S5Pro. Deze kleine update geeft een betere ondersteuning van Non-CPU objectieven en een nog betere kleurweergave bij gebruik van flitslicht

Kleine witbalansaanpassingen die gerealiseerd worden door de Firmware-update 1.04:

NON_CPU objectieven:

Als de lensgegevens met behulp van [NON-CPU LENS DATA] bij [ MISC.] in het menu [SET UP] zijn ingesteld, zullen veel van de functies die bij CPU-lenzen beschikbaar zijn ook bij non-CPU-lenzen gebruikt kunnen worden. Daar de camera echter minder gedetailleerde informatie krijgt, dan bij een objectief met elektronische contacten, is het voor de diverse meetsystemen ook moeilijker om zich accuraat in te stellen. Dit gold vooral voor de witbalans. FUJIFILM is er in geslaagd om de accuratesse van de kleurmeeting tot een ongekend hoog niveau te tillen. Met behulp van deze firmware-update is dit nu ook mogelijk met een NON-CPU objectief.

Verschil voor en na de update

Na de update was het resultaat nauwkeuriger in de Auto-WB stand , dan de met de hand gekozen stand “Incandesent” . Het beste resultaat is echter te verkrijgen met een cust. WB.

WB stand FLASH:

Bij het gebruik van een handmatige witbalans is het zaak de juiste stand te kiezen voor het te fotograferen onderwerp. FUJIFILM heeft na extra testen besloten om de handmatige stand ”FLASH” iets aan te passen zodat er een nog fraaiere en accurate kleurweergave ontstaat.

Download:

De update is te downloaden van de internationale FUJIFILM website.

Redactie
| 22-03-2007
lifestyle