Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Voorjaarsoffensief Canon

Nieuw: EOS-1D Mark III

Canon heeft vandaag haar voorjaarscollectie 2007 gepresenteerd. Paradepaardje van de reeks nieuwe camera's is de EOS-1D Mark III, volgens eigen zeggen de snelste digitale spiegelreflexcamera op dit moment verkrijgbaar.

De EOS-1D MARK III, bedoeld voor de professionele fotograaf, geldt als de opvolger van de EOS-1D Mark II N. Het toestel tekent bij continu-opnamen voor 110 grote jpeg-beelden (of dertig raw-beelden) met een resolutie van 10,1 megapixel voor een tempo van tien opnamen per seconde. Een andere bijzondere eigenschap is zijn incasseringsvermogen, te danken aan de water- en stofdichte body en een kooiconstructie van magnesiumlegering. Ook een bijpassende flitser (580EX II) kent waterdichte afsluitingen. Vermeldenswaardig verder nog is de aanwezige een anti-statisch filter, dat tijdens het aan- en uitzetten van de camera bijzonder snel trilt teneinde eventuele stof van zich af te werpen. Om helemaal niets aan het toeval over te laten, bevindt ook de sluiter zich in een zo goed als stofvrije ruimte.

Andere nieuwkomers die naast EOS-1D MARK III in de collectie opduiken zijn de 7,1-Megapixel Digital IXUS 75 en IXUS 70, twee vooral stijlvolle camera’s, die bekend zijn met Face Detection en Rode-ogen-correctie. Ook het PowerShot-assortiment telt twee nieuwe telgen, en wel de A560 & A570 IS. Aan boord bij beide toestellen een 7,1-Megapixel sensor, objectief met 4x optische zoom, Face Detection-technologie en Rode-ogen-correctie.

Cees Visser
| 22-02-2007
lifestyle