Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

KLM Paul Huf Award 2007

foto: Taryn Simon

Vanmiddag heeft de jury van de KLM Paul Huf Award uit 97 fotografen zowel Taryn Simon (USA) als Mikhael Subotzky (Zuid Afrika) als winnaar van de Award van 2007 gekozen.

De jury was aangenaam verrast door de diversiteit en kwaliteit van de 97 inzendingen van fotografen uit Europa, Rusland, Japan, China, Zuid en Centraal Amerika, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland en Afrika. 'De portfolio’s waren van hoog niveau en toonden enorme betrokkenheid, passie en creativiteit', aldus de jury.

Na twee dagen van discussies bleven er drie finalisten over: Walead Besthy (1976, UK), Taryn Simon (1975, USA) en Mikhael Subotzky (1981, Zuid Afrika). Drie fotografen met ieder een verschillende en uitgesproken visie en beeldtaal. Na een laatste juryronde werd besloten de KLM Paul Huf Award 2007 toe te kennen aan Taryn Simon en Mikhael Subotzky. Taryn krijgt de Award voor haar uitgesproken en uitzonderlijk portfolio. De jury vindt het niveau van haar werk opmerkelijk voor iemand van haar leeftijd. Mikhael werd geprezen voor zijn energie en passie. De jury vindt hem een getalenteerde, betrokken fotograaf met veel potentieel.

foto: Mikhael Subotzky
Un-sentenced prisoners sleep in an overcrowded cell, Pollsmoor Maximum Security Prison.

Beide fotografen ontvangen een geldbedrag van 10.000 euro, een artist-in-residence van drie weken in Amsterdam en een tentoonstelling in Foam in september 2007.

Foam organiseert dit jaar voor het eerst de KLM Paul Huf Award. Voorheen werd de prijs het ene jaar toegekend aan jong talent, het andere jaar uitgereikt als oeuvreprijs. De organisatie was toen in handen van KLM. Met deze organisatorische wijziging is ook de opzet van de prijs veranderd. Vanaf 2007 richt de KLM Paul Huf Award zich volledig op jong, internationaal fotografietalent.

Redactie
| 13-03-2007
lifestyle