Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

French Postcards

Klassieke erotica

Als voorloper van de tegenwoordige pin-ups, Playboy en internet, vereeuwigden een stel Parijzenaars in de vroege twintigste eeuw het vrouwelijke naakt op prentbriefkaarten. Flirterig ogende, schaars geklede vrouwen, gekleed in kousen en lingerie, namen artistieke poses aan te midden van klassieke decors. Knipogend gaven de modellen hiermee gehoor aan de onderdrukte erotische fantasieën uit de maatschappij van toen.

De geportretteerde vrouwen in French Postcards kijken wat verlegen en ingetogen naar de camera, maar met hun slipjes nog aan en hun bloesjes soms net iets te ver open, waren ze zeer uitdagend in een tijd waarin het al schandalig was als een enkel iets ontbloot was. En ook al kunnen de gewaagde decolletés van deze dames ons tegenwoordig nauwelijks raken, de kaarten moesten destijds stiekem verhandeld worden in de tabakswinkels of kiosken op straat.

In het eerste deel van de twintigste eeuw bleken deze kaarten geliefde souvenirs voor buitenlanders en waren ze gewilde verzamelobjecten voor mannen die hun werk niet in eigen land konden uitoefenen. De term french postcards werd een eufemisme voor erotische naaktafbeeldingen.

Martin Stevens verzamelde deze nostalgische prentenbriefkaarten, die tegenwoordig alleen nog dienst doen als grappige valentijnskaart voor een vriend of geliefde. De auteur is hoofd art director voor het Amerikaanse cosmeticamerk Revlon en een gedreven verzamelaar van oude foto's.

French Postcards; an album of vintage erotica - Martin Stevens
Pagina’s: 144
Prijs: € 18,95
Uitgever:
ISBN: 9780789315342

Gertrude Boers
| 12-03-2007
lifestyle