Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Haagse Fotografieprijs 2006

foto: Jurriaan Brobbel

Op 9 maart is voor de derde keer de Haagse Fotografieprijs uitgereikt. Dit keer over het jaar 2006. Wethouder van Cultuur, Jetta Klijnsma, reikte de prijs uit. De Haagse Fotografieprijs, een bedrag van duizend euro is gewonnen door Jurriaan Brobbel. Het thema van de derde Haagse Fotografieprijs was 'Den Haag Regeringstad'. Er deden 52 inzenders mee met maximaal tien foto's per deelnemer. Van 28 inzenders zijn de foto's in de tentoonstelling opgenomen.

De jury nomineerde uiteindelijk werk van vijf fotografen, waaruit bij een vervolgbijeenkomst de definitieve winnaars werden geselecteerd. Alle genomineerden ontvingen bericht en waren bij de uitreiking aanwezig.

Voor 2006 was het thema 'Den Haag Regeringsstad'. Dit was een logisch thema in het jaar dat er vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven. Den Haag is het regeringscentrum waar alle beslissingen worden genomen en bovendien is Den Haag de stad met de ministeries waar het beleid wordt uitgevoerd. Eigenlijk kun je in Den Haag niet om de politiek heen. Zelfs in de huiskamer komt Den Haag (bijna) dagelijks via de TV binnen.

De winnende foto van Jurriaan Brobbel is een foto van de vergaderzaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de vijftiende verdieping van de Hoftoren. Passage uit het juryrapport: "Op deze foto is op de achtergrond ook nog de Zurichtoren van het gebied de Resident te zien en een stukje Den Haag (rechterhoek). Den Haag heeft een vergadercultuur, niet alleen op het Binnenhof, maar ook in de ministeries. Daarnaast staat de heer Hans van de Broek, woordvoerder van de toenmalige minister met zijn telefoon in de hand om een sms-je te versturen. Ook Den Haag gaat met de tijd mee".

De tentoonstelling is voor het publiek van 10 maart tot en met 22 juni 2007 te bezichtigen in de tentoonstellingsruimte van het Haags Gemeentearchief.

Redactie
| 10-03-2007
Boeken algemeen