Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Lexar 300 speed CF card en firewire 800 kaartlezer

Lexar kondigt een aantal producten aan die de raw-shooters onder ons wel kunnen waarderen. Het gaat om een nieuwe 300x CF UDMA (Ultra Direct Memory Access) geheugenkaart en een Firewire 800 kaartlezer.
300 Speed betekent volgens de fabrikant een wegschrijfsnelheid van 45 mb per seconde, dat is dus 125 procent snelheidswinst ten op zichte van de vorige 133x CF serie. De CF kaart zal leverbaar zijn als 2 gb, 4 gb en 8 gb. Hoewel al dit datageweld voor de meesten onder ons niet noodzakelijk is zullen de professionele fotografen met grote aantallen hoge resolutie beelden hier vanzelfsprekend blij mee zijn.

Omdat de kwaliteit van zo'n snelle CF kaart natuurlijk extra tot z'n recht komt met een snelle kaartlezer, brengt Lexar ook twee nieuwe kaartlezers die de juiste eigenschappen hebben om de snelheidswinst tot uitdrukking te brengen. Naast een hoge performance is de nieuwe "Professional UDMA FireWire 800 Reader" net als zijn voorganger stapelbaar en kan doorgelinkt worden zodat meerdere kaartlezers tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Hij is geschikt voor gebruik van CompactFlash (Type I and Type II), MicroDrives™, en UDMA-enabled CompactFlash kaarten.

De andere kaartlezer is een USB 2.0 dual slot kaartlezer welke te gebruiken is met SD, SDHC, CompactFlash en UDMA-enabled CompactFlash geheugenkaarten.

De nieuwe 300 x CF kaart en de FireWire 800 kaartlezer zullen beschikbaar zijn vanaf april en de Dual-Slot USB lezer vanaf juni.
Voor gebruik in Windows XP of verder, of Mac OS 10.2.8 of hoger.

Alex de Smit
| 07-03-2007
Boeken algemeen