Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Gelders Nieuws Foto 2006

foto: Marcel van den Bergh
Gelders Nieuw Foto 2006

Zondagmiddag is bij galerie Foto 21 te Bredevoort de winnaar bekend gemaakt van de Gelders Nieuwfoto 2006, een nieuw initiatief rond persfotografie. Fotograaf Marcel van der Bergh maakte op 26 november 2006 de winnende foto van krakers die bivakkeren boven op Fort Pannerden in Doornenburg. Hij sleepte hiermee zowel de vakjury- als de publieksprijs in de wacht. Volgens Gelders Commissaris Cornielje waardeerde de vakjury de winnende foto vanwege de theatrale uitstraling, compositie en dramatisch licht.

De publieksprijs bestond uit een geldbedrag van 250 euro, beschikbaar gesteld door Dagblad De Gelderlander. De prijs werd uitgereikt door Kees Pijnappels, hoofdredacteur van deze krant. Onder de inzenders van de publieksbeoordelingen werden een aantal prachtige vergrotingen verloot.

De tentoonstelling is samengesteld uit foto’s die al of niet in de media zijn verschenen. Ze geven een eigen bijzondere kijk op het nieuws van 2006. Voor deze unieke tentoonstelling zijn Gelderse fotojournalisten opgeroepen hun meest bijzondere nieuwsfoto uit 2006 in te sturen. Alle genres zijn vertegenwoordigd: politiek, sport, regio, cultuur, hard nieuws en mensen achter het nieuws.

De expositie wordt gesponsord door Dagblad De Gelderlander en Foto Primeur Lichtenvoorde. De tentoonstelling is nog geopend tot 11 maart en laat meer dan 200 Gelderse nieuwsfoto’s zien van zeventien fotografen.

Redactie
| 05-03-2007
Boeken algemeen