Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Persfotograaf Patrick de Spiegelaere overleden

Patrick De Spiegelaere, een van de belangrijkste Vlaamse persfotografen en huisfotograaf van Knack, is vandaag plots overleden. Vanochtend kreeg hij een hersenbloeding waarna hij werd opgenomen in een Brugs ziekenhuis. Een spoedoperatie kon niet meer baten.

De Spiegelaere werkte tien jaar voor De Morgen. Daarna begon hij als freelancer. Zijn foto’s verschenen in Knack, De Tijd, de Volkskrant en in het Magazine van De Standaard. Verder werkte hij graag voor de muziek- en theaterwereld, onder meer voor Raymond Van het Groenewoud en Het Muziek Lod. Voor de beeldhouwer Koenraad Tinel illustreerde hij een catalogus. Voor de hulporganisatie Vredeseilanden maakte hij verscheidene reportages in Afrika en Zuid-Amerika.

"Patrick de Spiegelaere was een man die de dingen van de zijkant bekeek", zegt Piet Piryns, die jarenlang met de overleden fotograaf samenwerkte. "Hij zag dingen die iemand anders niet zag. Op een van zijn bekendste foto’s staat de toenmalige eerste minister Wilfried Martens die naar een of andere schoonheidskoningin — ik denk dat het Miss Rusland was — zit te lonken. Patrick kwam altijd met zulke verrassende beelden aan. Hij was een echte journalist."

Bron: De Standaard.

Redactie
| 03-03-2007
lifestyle