Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

EU lanceert Europese Fotocompetitie voor Diversiteit

Fotografiestudenten vanuit heel Europa kunnen een creatief statement maken over diversiteit en hun werk laten zien aan een Europees publiek door mee te doen aan de Breaking Stereotypes fotocompetitie 2007. De competitie loopt van 1 maart tot 30 juni 2007 en maakt onderdeel uit van de Europese campagne 'Verschil moet er zijn. Discriminatie niet.' De competitie vindt ook plaats onder de paraplu van het Europees Jaar van gelijke kansen voor iedereen.

Een totaal van 9.000 euro aan prijzengeld zal verdeeld worden onder de eerste, tweede en derde prijswinnaars en de universiteit of academie waaraan de winnende student studeert. Het winnende ontwerp zal geprint worden op promotiemateriaal om de boodschap 'Verschil moet er zijn. Discriminatie niet' in Europa te verspreiden.

De winnaars worden in augustus 2007 geselecteerd uit de 35 beste inzendingen. Alle 35 zijn te zien in een rondreizende tentoonstelling die start in Brussel en de hoofdsteden van de drie winnaars bezoekt. Er zal ook een glossy catalogus geproduceerd worden met de foto's en informatie over de artiesten die ze gemaakt hebben.

De competitie staat open voor studenten aan kunst en ontwerpinstellingen in disciplines zoals fotografie, kleine kunsten en grafisch ontwerp. Een pan-Europese jury van fotografen, jonge ontwerpers en deskundigen op het gebied van ontwerp en visuele communicatie zullen de finalisten en de winnaars selecteren.

Voor informatie over deelname aan de 'Breakking Stereotypes' fotocompetitie of over de antidiscriminatiecampagne en het Europees Jaar van gelijke kansen voor iedereen, kijk dan op www.stop-discrimination.info.

Redactie
| 02-03-2007
Boeken algemeen