Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

'Kaartenhuis' wint Fotoprijs Verbond van Verzekeraars

Een foto van een kaartenhuis wint de vierde editie van de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars. Winnaar Denis Koval ging met 3.500 euro naar huis. Vandaag vond tijdens de feestelijke opening van de expositie de prijsuitreiking plaats in het Fotomuseum Den Haag.

De jury vond de foto van Koval, die aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag studeert, een conceptueel sterk beeld en erg origineel in het kader van het opgegeven thema: Living apart, living together. Risico of uitdaging? Het was de bedoeling dat de deelnemers zich zouden concentreren op de multiculturele, multireligieuze en multi-etnische samenleving van vandaag de dag. Die concentratie leverde mooi en vaak origineel werk op, volgens de jury. De tweede prijs van 2.500 euro is gewonnen door Elisa Sjelvgren, studente aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Wachtruimte van Ilse de Vries, van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, won een derde prijs van 1.500 euro.

Het Haags Fotomuseum verleent dit jaar voor het eerst onderdak aan de expositie. Hoewel het Verbond van Verzekeraars geen sponsor-organisatie is, maakt het incidenteel een uitzondering voor jong talent. Met de Fotoprijs wil het laatstejaarsstudenten Fotografie een steuntje in de rug geven met de start van hun carrière. Diverse deelnemers hebben inmiddels geëxposeerd in galeries en musea en een aantal deelnemers heeft ook andere prijzen in de wacht gesleept. Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding liet weten het project te willen continueren, zeker nu het Haagse Fotomuseum heeft aangehaakt: dat maakt het voor de deelnemers nog aantrekkelijker, en geeft de winnaar nog meer wind in de rug.

De onafhankelijke jury bestond dit jaar uit Frits Gierstberg, hoofd tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum Rotterdam, tevens hoogleraar Fotografie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Bertien van Manen, fotografe te Amsterdam en Louis Zaal, directeur fotopersbureau Hollandse Hoogte in Amsterdam.

De Fotoprijs Verbond van Verzekeraars staat open voor laatstejaars studenten fotografie van alle kunstacademies in Nederland. Dit jaar deden er meer dan zeventig studenten mee, afkomstig van vijf academies, samen goed voor bijna tweehonderd inzendingen. In het Fotomuseum Den Haag kan men tot en met 1 april de beste foto's van alle deelnemers bezichtigen. Bij deze tentoonstelling verschijnt een catalogus.

De winnende foto's zijn vanaf 2 maart te bekijken op www.verzekeraars.nl.

Redactie
| 01-03-2007
lifestyle