Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Tentoonstelling Zilveren Camera

Zilveren Camera-trofee

De Zilveren Camera streek zaterdag 17 februari voor de eerste keer neer in het Fotomuseum Den Haag voor de officiële prijsuitreiking van de 2006-editie. Na een prima tijd in Haarlem, zo legde voorzitter van de Zilveren Camera Hans Kouwenhoven tijdens zijn openingsrede uit, biedt de gemeente Den Haag voor de verdere ontwikkeling van de Zilveren Camera een meer 'hoopvol perspectief'.

Onder grote belangstelling van collega's en genodigden zijn Laurens Aaij, de winnaar van de Zilveren Camera 2006, Joost van den Broek (Fotojournalist van het Jaar) en winnaar van de Canonprijs Luiz Maximiano samen met alle categoriewinnaars in het zonnetje gezet. Zij ontvingen hun prijs uit handen van de Haagse wethouder van Cultuur, mevrouw Jetta Klijnsma.

In zijn toespraak nuanceerde Kouwenhoven de opmerking in een van de juryrapporten dat vooral jonge fotografen "liever lui dan moe zouden zijn (...) en te zeer geneigd tot het shoppen van foto's". Kouwenhoven: "Er verschijnen steeds nieuwe bladen en kranten. En in bijna allemaal is er ruim baan voor beeld. Alleen als het niet teveel kost. Liever gratis." Hij constateerde dat redacties liever terugvallen "op de oude, vertrouwde namen dan dat ze een jonge fotograaf een kans geven." In dat licht is Kouwenhoven blij dat de Canon-aanmoedigingsprijs naar Luiz Maximiano ging. "Luiz is een van die jonge fotografen die prachtige beelden maakt; hij lijkt de hele wereld af te reizen om mensen te fotograferen die zich moeilijk staande kunnen houden in hun samenleving."

De tentoonstelling van de Zilveren Camera 2006 te zien in het Fotomuseum Den Haag tot en met 20 mei 2007.

Redactie
| 22-02-2007
lifestyle