Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

World Press Photo 2006 in Wageningen

Van vrijdag 30 november tot zondag 23 december is de internationale tentoonstelling van World Press Photo te zien in Wageningen. De tentoonstelling vloeit voort uit de jaarlijks uitgeschreven internationale fotowedstrijd.

In Nederland biedt een aantal grote steden, waaronder Amsterdam, Groningen en Maastricht, onderdak aan de tentoonstelling. Wageningen mag zich dit jaar in dat rijtje scharen. De gemeente heeft het voortouw genomen om dit evenement met internationale allure naar Wageningen te halen. 'Wageningen wil een stad zijn waar het hele jaar door van alles gebeurt. De expertise voor het organiseren van grote evenementen hebben we in huis, en de uitstraling van het evenement past uitstekend bij zaken waar Wageningen zich mee bezig houdt: vrede, vrijheid en veiligheid', aldus burgemeester Van Rumund.

In 2006 namen maar liefst 4.448 fotojournalisten uit 122 landen deel aan de wedstrijd met een totaal aantal van 83.044 ingezonden foto's. Voor 2007 zal dit niet anders zijn. Een onafhankelijke jury, bestaande uit wereldwijd gerenommeerde vakmensen, beoordeelt de inzendingen zowel op hun nieuwswaarde als op hun creatieve waarde. De winnende persfoto's in tien categorieën zijn gecombineerd in een tentoonstelling die wereldwijd ongeveer 90 steden aandoet.

Redactie
| 08-02-2007
lifestyle