Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotofestival Naarden jublieert

Tiende editie getiteld Emoticon

Op 16 mei 2007 beleeft het fotofestival van Naarden onder de titel Emoticon zijn tiende aflevering. De jubileumeditie brengt een lofzang aan het gevoel, een thema dat in tientallen exposities terugkomt. De organisatie dompelt de vestingstad onder in een festijn met veel bijzondere en grotendeels Nederlandse fotografie. Het festival is voor publiek geopend van 17 mei tot en met 10 juni 2007.

Emoticon krijgt vorm aan de hand van vijf begrippen die in deeltentoonstellingen worden uitgewerkt: geluk, pijn, verleiding, angst en kicks. De festivalorganisatie hierover: "Geluk verzamelen we onder de titel Paradijs. Bij pijn gebruiken we de titel In Memoriam. Verleiding verzamelen we onder Buy me. Bij het vierde onderdeel zijn gevoel en titel gelijk: Angst. En bij het zoeken naar kicks gebruiken we als naam Beautiful Freak.'

Wie dit jaar een bezoek brengt aan het Epson Fotofestival Naarden, de volledige naam van de happening, zal fotografie beleven, belooft de organisatie. "De bezoeker beweegt zich tussen angstplekken en paradijzen, tussen dodenakkers, liefdeslaantjes en kermis. De ene keer in de Grote Kerk, de andere keer in een tent van De Parade. Soms wandelend in buitenexposities op de wallen en dan weer in de klassieke omgeving van een galerie-ruimte." Kijk verder op www.fotofestivalnaarden.nl.

Redactie
| 08-02-2007
lifestyle