Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Nudes

De essentie van vrouwelijkheid gevangen

Aangemoedigd door de internationale media-aandacht waarmee zijn meest recente naaktportretten gepaard gingen, is de carrière van de succesvolle modefotograaf Marc Baptiste geleidelijk overgegaan in een verkenning van vrouwelijk naakt. Zijn nieuwste proeve van bekwaamheid heet Nudes.

Marc Baptiste (1968) gaat verder waar hij in Beautiful (2001) en Intimate (2003) ophield – zijn unieke visie houdt zich op ongedwongen wijze op tussen pin-up en journalistiek, tussen delicaat en eerlijk, en zijn werk is even provocatief als altijd. Hij beweegt zich achteloos tussen kleur- en zwartwitfotografie, waarin plaats voor alle type vrouwen. De portretten etaleren bovendien zijn all-access geloofwaardigheid – zie de in het boek opgenomen portretten van celebrities als zangeres Kelis, actrice Gabrielle Union, socialite Kimberly Stewart en Lancôme-boegbeeld Devon Aoki.
Nudes ademt erotiek, maar boet niet in op de cinematografische kracht die we kennen van zijn modefoto’s, en illustreert Baptiste's gepassioneerde, intelligente en verleidelijke benadering de essentie van vrouwelijkheid te vangen; zijn werk is een lofzang op zijn ideeën van tijdloze schoonheid.

Marc Baptiste’s awards winnende foto’s sierden behalve advertentiecampagnes ook de covers van uiteenlopende magazines - Vanity Fair, Allure, Vibe, Essence, Equire, Rolling Stone, Cosmopolitan, Vogue en Marie Claire. Hij woont tegenwoordig in Brooklyn, New York. De teksten zijn verzorgd door Bethann Hardison, die ooit een succesvolle loopbaan als model kende, maar tegenwoordig bekendheid geniet als ontwerper en producer van modeshows.

Nudes - Marc Baptiste
Pagina’s: 192
Prijs: € 37,95
Uitgever:
ISBN: 9780789315427

Cees Visser
| 04-02-2007
lifestyle