Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Lightroom 1.0 beschikbaar

Adobe's Photoshop Lightroom, de beeld- en productietool voor professionele fotografen, wordt vanaf 19 februari vrijgegeven. Dat wil zeggen de Engelstalige versie; de eerder verstrekte betaversie van deze applicatie zal vanaf 28 februari niet meer functioneel zijn.

Volgens Adobe zijn er in deze versie 1.0 een aantal functies toegevoegd en verbeteringen aangebracht, zoals de presentatie en de print- en webcomponenten. Ook nieuw is het zoekwoordensysteem teneinde grote hoeveelheden beelden te scannen. Met een verbeterd fotobeoordelingssysteem, welke uitwissselbaar is met Adobe Bridge, moet het uitselecteren van foto's nog makkelijker en sneller gaan.

De Adobe Camera Raw-technologie ondersteunt bovendien meer dan 150 raw-bestandsformaten - onder meer opgenomen zijn die van nieuwe modellen als de Nikon D40 en D80, en de Pentax K10D.

Vanzelfsprekend zijn alle bestanden van het eigen raw-formaat te converteren naar het Adobe DNG-formaat, de door Adobe geïntroduceerde open industriestandaard die een oplossing moet bieden in het woud van talloze raw-bestandsformaten.

Redactie
| 29-01-2007
Boeken algemeen