Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Surf Photography

Zoeken naar de perfecte golf

Surf Photography of the 1960s and 1970s is een fotoboek met het effect van een tijdcapsule: de terugkeer naar de era die voor ons kleur kreeg door Technicolor en zwartwit.

Nu surfen populairder is dan ooit, is het aardig terug te kijken naar de jaren waarin de sport mainstream werd. Ooit uitgevonden door Hawaïaanse eilandbewoners, zo’n vijf eeuwen geleden, bereikte surfing haar hoogtepunt in de vijftiger jaren op het vasteland – na eerst Amerika werd ook de rest van de wereld stormenderhand overrompelend. Surfen ontpopte zich niet alleen tot sport, maar ook a way of life, en de cultuur die er omheen hing, werd bewonderd en geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld. Een van de sleutelfiguren uit die periode is imagemaker LeRoy Grannis, een surfer van het eerste uur die op 42-jarige leeftijd besloot de surfscenes in het zonovergoten Californië en Hawaï vast te leggen.

De collectie, afkomstig uit Grannis’ persoonlijke archief, schetst een indrukwekkende reeks surffoto’s – van de sensatie van het vangen en rijden van de perfecte golf en de wachtende surfmodellen op het strand tot de honinggekleurde surfshops en de dramatische momenten waarin door muren van watergeweld niemand meer overeind staat.
Als vernieuwer slaagde Grannis erin een waterbestendige box op zijn board te bevestigen, waardoor hij in staat was in het water een filmrolletje te verwisselen en dichter op de actie kon zitten dan andere fotografen uit die tijd. Het zijn Grannis’ zonder meer iconische beelden die de sport het imago van de vrije geest en de totale vrijheid schonken – uit een tijd dat surfing op z’n bronsbest was…

Surf Photography of the 1960s and 1970s - LeRoy Grannis
Pagina’s: 276
Prijs: € 39,95
Uitgever: Taschen
ISBN: 9783822848593

Cees Visser
| 26-01-2007
Boeken algemeen