Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Berlin

Fotografische reis door een gekerfde stad

Berlijn doorstond twee wereldoorlogen, was tijdens de Koude Oorlog gescheiden door een stenen muur en beleefde na het wegvallen van het IJzeren Gordijn een uitbundige, maar niet minder moeizame hereniging. In het fotoboek Berlin de 150 jaar durende – vanaf 1860 - geschiedenis van de hoofdstad van Duitsland, die vandaag de dag als het centrum van de Europese welvaart en cultuur fungeert.

Met bijna zevenhonderd pagina’s met emotionele en atmosferische beelden - van duizelingwekkende opnamen van de Roaring Twenties en verwoestende oorlogsbeelden tot de hartverwarmende, naoorlogse plaatjes van een stad die haar wonden likt - is Berlin te omschrijven als een fotografiestudie die haar weerga niet kent. Berlijn is de stad van uitersten – prachtig gevisualiseerd met de beelden van De Rijksdag als een ruïne (1945) en diezelfde Rijksdag gehuld in de linnen van Christo en Jeanne-Claude (Wrapped Reichstag, 1995). Maar nog meer dan een tribuut aan de stad en haar burgerlijke, sociale en fotografische geschiedenis, brengt dit boek een hommage aan de inwoners van Berlijn: vol met hoop en kracht, en met gezichten waarin de weerspiegeling van Berlijns onverwoestbare ziel.

Still uit Robert Siodmaks Tunnel 28 (Escape from East Berlin).

Met foto’s van onder andere Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, René Burri, Robert Capa, Thomas Struth en Wolfgang Tillmans als ook plaatselijke fotochroniqueurs als Friedrich Seidenstücker, Erich Salomon, Willy Römer en Heinrich Zille.
De opgenomen quotes zijn afkomstig van onder meer Vladimir Nabokov, Marlene Dietrich, Billy Wilder, Max Schmeling, Willy Brandt en David Bowie. Auteur van dienst is Hans Christian Adam.

Berlin - Hans Christian Adam
Pagina’s: 160
Prijs: € 57,95
Uitgever: Taschen
ISBN: 9783822814451

BESTEL DIT BOEK:

Cees Visser
| 24-01-2007
lifestyle