Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Beeldschoon Bangladesh

Opgewekt verslag over armoede

Om geld in te zamelen voor de slachtoffers van een overstroming van ongekende omvang vond op 1 augustus 1971 - met optredens van Eric Clapton en George Harrison - het legendarische Concert for Bangladesh plaats. Nu, 35 jaar later, is er Beeldschoon Bangladesh, een benefietboek waaraan alleen de kinderen van Bangladesh verdienen.

Het lijdzame beeld van de Derde Wereld dat velen van ons hebben, verdient bijstelling. Er wonen niet alleen mensen die gebukt gaan onder armoede, die wachten tot er hulp komt. Velen zijn juist strijdbaar en vechten voor hun bestaan. En veelal gaat hen dat goed af en kent men geluk.
Dat is het beeld dat opstijgt uit het fotoboek Beeldschoon Bangladesh van reisfotograaf Peter de Ruiter. Met vierhonderd foto's en begeleidende teksten schetst hij een actueel beeld van het land met de nadruk op de positie van kinderen. De invalshoek is positief, maar de auteur sluit zijn ogen niet voor kinderarbeid, corruptie en schade aan de natuur.

Beeldschoon Bangladesh, met een voorwoord van Paul van Vliet, is een zogeheten benefietboek; de opbrengst komt ten goede onder andere Oxfam Novib en Unicef. De Vereniging van Reisboekhandels in Nederland verkoos het boek tot Beste Fotoboek van 2006. (Zie ook het artikel Fotoreportage Bangladesh.)

Beeldschoon Bangladesh - Peter de Ruiter
Pagina’s: 160
Prijs: € 19,50
Uitgever: Elmar
ISBN: 99038917244

Cees Visser
| 23-01-2007
Boeken algemeen