Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nieuwe 500 GB LaCie-harddrive

LaCie brengt de quadruple-interface d2 Quadra Hard Drive op de markt. Deze harddrive met een capaciteit vanaf 500 GB is uitgerust met de nieuwe LaCie Sneltoets en wordt geleverd met EMC-back-upsoftware voor Windows en Mac OS. Dit veelzijdige opslagapparaat is uitgerust met vier interfaces: eSATA, FireWire 800/400 en USB 2.0 interfaces. Via de blauwe sneltoets aan de voorkant van het apparaat is het mogelijk om met één druk op de knop een back-up te maken of applicaties te starten. Momenteel is de capaciteit van 500GB beschikbaar. Komend voorjaar komen andere opslagcapaciteiten op de markt.

"LaCie is zeer trots om deze allesomvattende oplossing voor professionele gebruikers te kunnen introduceren", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. "De d2 Quadra behoort tot de top van krachtige opslagoplossingen en is aan te sluiten op de snelste interface van een pc. Gebruikers kunnen twee of meer drives installeren in een RAID-1 mirror voor gegevensredundantie en optimale beveiliging. Daarnaast is het mogelijk meerdere drives samen te brengen in RAID-0 voor een nog grotere snelheid en optimale capaciteit. De meegeleverde EMC-back-upsoftware en de nieuwe LaCie Sneltoets vervolledigen de drive en bieden verregaande beveiliging van de data."

Vier interfaces in één enkele oplossing bieden professionele gebruikers de flexibiliteit die nodig is om te kunnen werken in elke gewenste omgeving. De volgende generatie eSATA- of snelle FireWire 800-interfaces bieden ultrasnelle overdrachtsnelheden voor externe schijven. Dit maakt de LaCie d2 Quadra in het bijzonder geschikt voor videobewerkers die werken in SD/HD of voor snelle opslag in individuele werkstations binnen kleine bedrijven. Het is zelfs mogelijk nog snellere overdrachtsnelheden en grotere capaciteiten te bereiken door twee of meer drives te gebruiken in een RAID

De LaCie Sneltoets is naar eigen wens te configureren, bijvoorbeeld om met één druk op de knop back-ups te maken of om documenten, applicaties of de EMC® Retrospect®Express-software voor geautomatiseerde back-ups op de LaCie d2 Quadra op te starten..

Kenmerk van de LaCie d2 Quadra Hard Drives is het bekende d2-ontwerp: een stijlvolle metalen behuizing die vervaardigd is uit een stevige aluminiumlegering. Deze zorgt voor optimale bescherming tijdens transport. Daarnaast zorgt het ultrastille, intelligente ventilatorsysteem voor een uitstekende hitteverspreiding, dat resulteert in een lange levensduur en maximale prestaties. Gebruikers kunnen de LaCie d2 Quadra Hard Drives verticaal plaatsen om ruimte te besparen, of horizontaal om meerdere drives op te stapelen. Bovendien zijn ze in een rack te plaatsen zodat ze passen in een audio/video-opstelling. Een driestandenschakelaar biedt de mogelijkheid voor aangepast stroombeheer.

Verkrijgbaarheid & prijzen

De LaCie d2 Quadra Hard Drive 500GB is online onmiddellijk verkrijgbaar en later deze maand via het gespecialiseerde netwerk van LaCie-resellers. De drives worden geleverd met EMC® Retrospect® Express HD 2.0 voor Windows®, Retrospect® Express 6.1 voor Mac OS®, alle interfacekabels en een stroomvoeding. LaCie biedt afzonderlijk eSATA PCI-kaarten.

Prijzen:
301110EK 500GB quadra interface, 16MB buffer € 319,= inclusief BTW.

Redactie
| 18-01-2007
lifestyle