Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Heaven to Hell

Overweldigende kleurexplosies: deel III

David LaChapelle. Fotograaf, regisseur, surrealist en humorist. 'Heaven to Hell' is het lang verwachte, derde deel van zijn hoogstimulerende trilogie die begon met 'LaChapelle Land' (1996) en haar voortzetting beleefde met het beruchte 'Hotel LaChapelle' (1999).

‘De enige schakel tussen Andy Warhol en J-Lo.’ Aldus het Londense GQ-magazine over David LaChapelle. Gelijk hebben ze. De 37-jarige Amerikaanse fotograaf laat zich het liefst omringen door beroemdheden uit de showbizz om ze vervolgens op de typische LaChapelle-wijze onder een extatische douche van kleuren en moderniteiten te zetten. En met succes. Niet voor niets is hij door het tijdschrift American Photo opgenomen in de lijst van de tien belangrijkste personen binnen de hedendaagse fotografie en sierden zijn foto’s de covers van Vogue, Vanity Fair en I-D. Al meer dan twee decennia wekt de fotograaf controverse en bewondering op middels beelden die zowel verwijzen naar de religie als pornografie, kunst, cinema en muziek.

foto: David LaChappelle

Heaven to Hell, verpakt in een luxe doos, bevat een compilatie van zijn meest recente werk. Gewillige slachtoffers waren Angelina Jolie, Paris Hilton Britney Spears, Lance Armstrong, Courtney Love, Leonardo Dicaprio, Uma Thurman, David Beckham en Hilary Clinton.

Heaven to Hell - David LaChappelle
Pagina’s: 344
Adviesprijs: € 38,22
Uitgever: Taschen
ISBN: 9783822825723

BESTEL DIT BOEK:

Cees Visser
| 05-01-2007
lifestyle