Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foto's Hunter S. Thompson gebundeld

Self Portrait, On the Road to Tijuana, circa 1960s.

In de VS is Gonzo verschenen, een fotoboek met het verzamelde werk van de legendarische journalist/schrijver Hunter S. Thompson. Of de titel ook in Nederland uitkomt, is nog niet bekend.

De Amerikaan Hunter Stockton Thompson (1937-2005) geldt als vertegenwoordiger van new journalism, de in de jaren zestig ontstane stijlrichting met zowel journalistieke als literaire elementen - zelf noemde Hunter het gonzo journalism, met als extra ingrediënt drugs. Het bekendste product van deze schrijftrant is Fear and Loathing in Las Vegas, and Other American Stories (1971), dat in 1998 door Terry Gilliam werd verfilmd met Johnny Depp en Benicio Del Toro.

Self Portrait, Puerto Rico, circa 1960s.

Als freelance journalist voor meerdere kranten reisde Hunter door Peru, Colombia en Brazilië en werd hij Zuid-Amerika-correspondent voor onder andere het tijdschrift The National Observer. In 1966 trok hij op met Californische Hells Angels en schreef daar een serie artikelen die samenkwamen in de bundel Hell's Angels: A Strange and Terrible Saga Of The Outlaw Motorcycle Gangs.

Eind jaren zestig was hij een van de eersten die voor het nieuwe tijdschrift Rolling Stone werkte – veel indruk in die periode maakten zijn reportages over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1972. Ook berichtte hij uitvoerig over de Watergateschandaal, had hij zeer persoonlijke interviews met zijn vriend en voormalige president Jimmy Carter en versloeg hij de Amerikaanse invasie op Grenada in 1983.

In 2005 pleegde gunfetisjist Hunter op 67-jarige leeftijd zelfmoord door zichzelf door het hoofd te schieten.

Redactie
| 03-01-2007
Boeken algemeen