Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Computertips (Windows)

Firmtools deel 2 - PhotoPrinter

Het afdrukken van digitale foto’s op (A4-)papier is en blijft een lastige klus. De afdrukfuncties van de meeste fotobewerkingpakketten zijn ronduit slecht, printen vanuit de tekstverwerker is veel te omslachtig en de tools die met de printer (of met het fotopapier) worden meegeleverd zijn merkgebonden. Herken je dit? Dan moet je PhotoPrinter eens installeren. PhotoPrinter is een onafhankelijk afdrukprogramma dat direct overweg kan met de twaalf meest populaire papierformaten; waarvan het formaat wordt ‘afgekeken’ bij de printerdriver van dienst.

PhotoPrinter is een wizard die slechts twee stappen kent: de af te drukken foto’s selecteren en de digitale foto’s op de juiste plek op het papier plaatsen. De tweede stap is volautomatisch te laten uitvoeren, maar je kunt de foto’s ook met de hand manipuleren. Als je bezig bent met PhotoPrinter, dan moet je zeker kennisnemen van de geavanceerde opties. Kijk in het bijzonder naar de hoeveelheid geheugenruimte die wordt gebruikt om het fotoproject (= de pagina met daarop de afzonderlijke digitale foto’s) te renderen alvorens je de gegevens naar de printer stuurt. Maar hoe gek je het ook maakt: het resultaat is steeds een perfecte afdruk op papier. Werk je met een inkjet-printer en speciaal fotopapier? Dan is bij de eigenschappen van de printer in te stellen hoe er moet worden afgedrukt; denk onder andere aan de droogtijd van de inkt en/of de afwerkingfase

PhotoPrinter stuurt de digitale foto’s niet een-op-een door naar de ingestelde printer, maar worden in positie gebracht, waarna de pagina nog eens uitgebreid wordt doorgerekend om tot het beste resultaat te komen. Dit alles regel je bij de geavanceerde instellingen.

http://www.firmtools.com

John Vanderaart
| 31-12-2006
Boeken algemeen