Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Computertips (Windows)

Firmtools deel 1 - Album Creator

Windowsgereedschapskist voor de digitale fotograaf

Vier hulpprogramma’s waaraan zowel de hobbyist als de (semi)professionele digitale fotograaf plezier beleeft. Zoveel biedt het internetadres FirmTools (www.firmtools.com).

Album Creator

Met behulp van Album Creator zijn fotoalbums te creëren in html en in Flash. Het is mogelijk om enorm veel aanpassingen te maken en de fotoalbums zijn op een groot aantal manieren te verspreiden. Je bent niet gebonden aan de vormgeving die Album Creator meelevert: fotoalbums zijn geheel naar wens aan te passen. Niet al te creatief? Dan maak je gebruik van de html- en Flash-sjablonen die worden meegeleverd. Een ingebouwde extra is PhotoEnhancer, waarmee je de in te plakken digitale foto’s direct corrigeert: rode ogen verwijderen, kleuren corrigeren, bijsnijden, roteren, enzovoort.

Nog even over de genoemde sjablonen: je moet regelmatig terugkomen op de website van FirmTools, want men levert steeds weer nieuwe aanpassingen voor Album Creator. Het zelf inrichten van een html- of Flash-fotoalbum gaat met behulp van een wizard die je moeiteloos door het bouwproces heen loodst.

Te beginnen met de keuze voor het sjabloon, waarna je de gewenste digitale foto’s importeert uit de digitale fotocamera of inleest uit een gereedstaande map. De aldus opgehaalde digitale foto’s zijn te verfraaien en ook kun je een omschrijving invoeren. Daarna zijn de basisinstellingen van het sjabloon aan te passen, waarbij je ziet dat er niet zelden meerdere subthema’s worden aangeleverd. Vervolgens wordt het totale project gegenereerd, waarna je de html-/Flash-code wegschrijft naar – bijvoorbeeld – je website.

Bent je los op Album Creator? Dan is binnen enkele minuten een zeer professioneel fotoalbum te creëren. Op de website van FirmTools zijn tientallen extra sjablonen te vinden en het is natuurlijk ook mogelijk om zelf slablonen te ontwikkelen die precies passend zijn voor jouw situatie en/of bedrijf! Let wel, enige kennis van html is vereist als je zelf sjablonen wilt maken.

Hier worden de digitale foto’s toegevoegd aan het fotoalbum. Iedere foto is apart te bewerken en ook is een omschrijving toe te voegen. De bewerkingsmodule luistert naar de naam Photo Enhancer en dat is een aparte tool van FirmTools, dus ook los te starten.

Pal voordat het uiteindelijke fotoalbum wordt gegenereerd, zijn alle optionele schroefjes aan te draaien. Kleur, lettertype, enzovoort... Om zodoende een fotoalbum te maken dat geheel aan je smaak is aangepast.

Een voorbeeld van een fotoalbum dat is aangemaakt door Album Creator. Dit is een volledig geautomatiseerde Flash-pagina met allerhande multimedia-elementen.

http://www.firmtools.com

John Vanderaart
| 31-12-2006
Boeken algemeen