Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

OUT NOW: Foam Magazine #9 'Eden'

Foam Magazine is terug - nòg vitaler, verrassender en omvangrijker dan voorheen. Vanaf 14 december ligt Foam Magazine #9 'Eden' in de winkels. De internationale lancering vond op 16 november j.l. plaats tijdens Paris Photo en op 14 december volgt de Nederlandse presentatie in Foam. Het nieuwe Foam Magazine wordt internationaal gedistribueerd en verschijnt vier keer per jaar aan het begin van ieder seizoen: in maart, juni, september en december.

Eerder zijn acht nummers van Foam Magazine verschenen. Na het faillisement van uitgever Artimo heeft de productie enige tijd stilgelegen. Vanaf #9 geven de oorspronkelijke initiatiefnemers, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam en het communicatiebureau Vandejong, het Engelstalige magazine zelf uit. De kern van Foam Magazine blijft ongewijzigd: een specifiek thema dat zes portfolio's van ieder 16 pagina's met elkaar verbindt. De diversiteit van de portfolio's brengt uiteenlopende genres en soorten fotografie op verrassende wijze bijeen in één nummer.

Het magazine is uitgebreid met een aantal nieuwe rubrieken. Elk nummer heeft een interview met een persoon uit de wereld van fotografie die op het moment van verschijnen in de belangstelling staat. In #9 is dat Andrea Holzherr, werkzaam bij Magnum Photos en freelance curator. En in de rubriek On My Mind vertellen zes bekende personen uit de culturele wereld over de foto die voor hen op dit moment een speciale betekenis heeft. Voor #9 werden Olivier Zahm, Kathy Ryan, Peter MacGill, Marc-Olivier Wahler, Jason Denham and Loretta Lux uitgenodigd. Het centrale thema van dit nummer is Eden, dat wordt toegelicht in een inleidend essay door Marcel Feil, curator bij Foam. Foam Magazine # 9 Eden presenteert zes portfolios van: Joel Sternfeld (Sweet Earth), Kai Wiedenhöfer (Wall), Michael Reisch (Landscapes), Stephen Gill (Hackney Flowers), Jessica Dimmock (The Ninth Floor) and Ata Kando (Droom in het Woud). Portfolio teksten door: Lisa Le Feuvre, Laura Noble, Sophie Wright, Christoph Schaden, Christian Parenti en Loes van Harrevelt.

Redactie
| 21-12-2006
Boeken algemeen