Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Computertips (Windows)

Fotoalbum onder Windows 98 en XP, deel 5

Filmstrip en contextmenu

U maakt gebruik van de weergave ‘Filmstrip’? Kijkt u dan naar de vier buttons die onder de uitvergrote digitale foto staan (Afbeelding 12). Deze knoppen kunt u respectievelijk gebruiken om: (1) naar de vorige foto toe te gaan, (2) naar de volgende foto toe te gaan, (3) de foto een kwartslag rechtsom te laten roteren en (4) de foto een kwartslag linksom te laten roteren.

Het een kwartslag kunnen draaien komt uiteraard van pas als een liggende foto staand moet worden gemaakt. Dat is het geval als u de digitale fotocamera 90 graden heeft gedraaid tijdens het nemen van een - staande - foto.

Tip: De weergave ‘Filmstrip’ laat u gebruik maken van enkele handige knoppen. Onder andere bedoeld om de digitale foto een kwartslag te roteren.

In eerste instantie moet u - links in beeld - eens kijken naar de sectie ‘Afbeeldingstaken’. In het Windows Verkenner-venster wordt namelijk een aantal klusjes gepresenteerd dat speciaal bedoeld is voor digitale foto’s. Zoals het kunnen tonen van een diavoorstelling of het online laten afdrukken van JPG-bestanden

Als de map is ingesteld als ‘Fotoalbum’, dan krijgt u te maken met de zogeheten ‘Afbeeldingstaken’.Maar daarmee zijn we er nog niet. Als u nog eens naar de menu-optie ‘Beeld’ toegaat, dan zult u zien dat de optie ‘Filmstrip’ erbij is gekomen. Deze optie levert een uitgebreidere mapweergaven op dan de optie ‘Miniatuurweergaven’: de op dat moment geselecteerde digitale foto wordt namelijk sterk vergroot afgebeeld (Afbeelding 11). En dat kijkt meteen een heel stuk prettiger!


De map is nu ingesteld als ‘Filmstrip’. Dit heeft tot gevolg dat er altijd een digitale foto sterk vergroot wordt getoond

John Vanderaart
| 17-11-2006
lifestyle