Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Computertips (Windows)

Fotoalbum onder Windows 98 en XP, deel 2

Digitale foto’s opbergen

De volgende stap is het opbergen van de digitale foto’s. Hiermee bedoelen we het kopiëren vanuit de digitale fotocamera of vanaf de memory card naar de gewenste fotomap binnen ‘Mijn afbeeldingen’. Heeft u een moderne digitale fotocamera? Dan kunt u deze (via USB, dat wel) benaderen als een harddisk, waarbij u de digitale foto’s als JPG-bestanden tegenkomt. Precies zo’n zelfde verhaal geldt voor de speciale memory card reader die eruitziet en zich gedraagt als een diskettestation.

Gaat u als volgt te werk:

  • Stap 1. U opent het geheugen van de digitale fotocamera of u zoekt toegang tot de memory card. Uiteraard gaat u op zoek naar de plek waar alle digitale foto’s zijn te vinden.
  • Stap 2. Hier aangekomen, drukt u op de toetscombinatie om alle JPG-bestanden te selecteren. (De menu-optie ‘Bewerken’ en ‘Alles selecteren’ kunt u ook gebruiken.
  • Stap 3. Vervolgens klikt u met de rechter muisknop in het venster met de geselecteerde bestanden en u kiest voor de contextmenu-optie ‘Kopiëren’

  • Stap 4. U gaat naar de map binnen ‘Mijn afbeeldingen’ waarin de aldus geselecteerde en gekopieerde JPG-bestanden moeten komen te staan. Kiest u voor de menu-optie ‘Bewerken’ en ‘Plakken’. (De toetscombinatie verzorgt dezelfde taak. evenals de contextmenu-optie ‘Plakken’.) Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden, zal het kopiëren wat tijd in beslag nemen. Het resultaat is een map met JPG-bestanden; nu dus op uw harddisk

De kopieeractie is afgerond en de JPG-bestanden zijn in de juiste map terechtgekomen.

John Vanderaart
| 14-11-2006
Boeken algemeen